БАРАБАР - Иновативен инструмент за учене чрез игра

05.09.2023
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Вече повече от 8 години екипът на сдружение „Възможности без граници“ разработва игровизирани образователни игри, които модернизират класическото преподаване. Дългият път, който ни изведе тук, започна през 2014 година с „Толерадо“ – първата онлайн игра за права на човека и мина през 5 различни детективски игри, посветени на социални каузи: работа с общността на хората с увредено зрение във Варна, с темата за крайнодесните движения в Европа или с Възродителния процес в България през 1960-1980-те години.

 

Нашият най-нов игровизиран инструмент е играта БАРАБАР, която вече е преведена на 5 езика. БАРАБАР е стратегическа игра с карти – иновация в образованието по правата на човека. Включва 5 клана (еколози, артисти, учени, предприемачи и активисти) и 75 герои от миналото и настоящето, включително Алберт Айнщайн, Ема Уотсън и Садгуру, които се борят да спасят Земята от апокалиптично бъдеще. Алтернатива на скучните или неразбираеми уроци за учениците, БАРАБАР забавлява, докато образова и предлага съвременен преглед на учебното съдържание. Нашият опит показва, че това изключително улеснява учителите и младежките работници да достигнат до децата и младежите по трудни теми относно ценностите и нагласите на едно демократично общество. В рамките на нашия семинар ще разберете как БАРАБАР успешно допълва учебния процес при ученици на възраст 10+ години по дисциплини като: Човек и природа, История, Физика, Химия, Биология, Екология, Философия, Английски език, Гражданско образование.

За лектора

Teacher Image

Мария Маринова-Алкалай

Teacher Image

Мария Алкалай е водещ обучител в екипа на сдружение "Възможности без граници" с опит по темите права на човека, равенство, приобщаващо образование и изграждане на капацитет в сектор "Обучение и образование". Тя стои зад учебните програми за обучение на обучители и младежки работници, изготвени върху наръчниците на Съвета на Европа, както и методически зад дългогодишното партньорство на сдружението с Уницеф България при организирането на квалификационни курсове за педагогически специалисти от детски градини и начални училища в Шумен, Сливен, Хасково и Нова Загора.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото