Кои сме ние

Разбери повече за нас

„Синдео“ е приложна академия за образование, която има за цел да помогне на учителите в България да бъдат сред най-добрите специалисти, преминавайки през редица обучения и цялостни образователни програми, и обединявайки всички необходими умения за качествено и ефективно преподаване.

Hero image

За нас

„Синдео“ е първата изцяло приложна академия за образование в България, която има за цел да подпомага, подготвя и вдъхновява настоящи и бъдещи учители да се справят с предизвикателствата и да бъдат по-ефективни в съвременната динамична среда. Академията предлага богат спектър от обучения, семинари и разработва цялостни програми, които се фокусират върху практическите аспекти на образованието.


Приложна академия за образование „Синдео“ е изцяло онлайн платформа, която позволява участието на учители от страната и чужбина. Целта на академията е да достигне до всеки учител в България, защото качественото образование не познава география и демография, а образованието е за всички.


Приложна академия за образование „Синдео“ обединява всички необходими умения за качествено и ефективно преподаване, при което акцентът е върху приложните аспекти на знанието и неговото прилагане в практически ситуации. Голяма част от предлаганите обучения са акредитирани и предоставят квалификационни кредити, които могат да бъдат използвани за поддържане и развитие на професионалната квалификация на учителите.


Идеята за Приложна академия за образование „Синдео“ се роди в началото на 2022 година и се основава на мечтата да се подобри качеството на образованието в България. Мисията на екипа е да даде вяра и да вдъхнови хората, които са ангажирани с образованието за учене и развитие, като се предоставят практически инструменти и умения, които могат незабавно да се приложат в учебните часове.

Академията стартира работа в началото на 2023г. и само за няколко месеца над 5 300 учители се включиха в безплатните семинари и в обучителните програми. През първата година 30 лектори представиха пред учителите актуални теми, свързани с образованието. Над 500 училите са успешно завършили обученията, насочени към приложното образование със сертификати, издадени от академията и получени квалицикационни кредити. През годината „Синдео“ успя да достигне до учители от големи и малки населени места. В онлайн обученията и семинарите се включиха преподаватели от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Велико Търново, Русе, Пазарджик, Видин, Габрово, Смолян, Силистра, Дулово, Плевен, Козлодуй, Копривщица, Ботевград, Ахелой, Аксаково, Попово, Долни Дъбник, Две могили, Летница, Крумовград, Девня, Дупница, Добрич, Долна Оряховица, Гоце Делчев, Павликени, Априлци, Земен, Червен бряг, Кнежа, Хисаря, Петърница, Мартен, Ягодина, Нова махала, Черноочене, Ракево, Синдел, Лехчево, Ново село, Гавраилово, Горно Краище, Елин Пелин, Дреновец, Генерал Тошево, Лудогорци, Чернолик, Енина и други.


Приложна академия за образование „Синдео“ е част от The ChangeMakers of Bulgaria и взе участие в редица събития, сред които Образователен форум “Добрите практики на фокус”, събитието на Тук-Там – “КОШЕР 2023 – Среща на идеи”, конференцията “Ефективно училищно лидерство за качествено образование” организирана от Образование България 2030, Конференцията “Училище за бъдеще”, Национална конференция “Медийната грамотност като споделена отговорност: Добрите практики”, Националната конференция “Умения за иновации в образованието”, организирана от Център за творческо обучение, EMPATHEAST 2023, Националната конференция “Образование за утрешния ден” на Министерство на образованието и науката,


Приложна академия за образование „Синдео“ получи и няколко награди за своята дейност. Теодора Димитрова, един от основателите на „Синдео“, бе отличена за една от десетте най-изявени млади личности на България. Академията получи отличието “Агент на промяната” в категорията “Бизнес” и стана притежател на марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ – „Високи постижения в иновациите“.

Основатели

Ангел Георгиев
Teacher image

Ангел Георгиев е образователен иноватор с 18 години опит като технически обучител и продуктов презентатор. Провеждал е обучения в Европа, САЩ и Близкия Изток. През последните 10 години е част от образованието по Софтуерно инженерство, Информатика, Информационни технологии и Компютърно моделиране у нас. Той е един от основателите на Знам.бе и Приложна академия за образование Синдео. Ангел е от хората, които изграждат СофтУни през годините и има стотици часове преподаване в различните професионални направления. Ангел преподава ИТ и дизайн на процеси в Увекинд. Бил е гост преподавател в десетки училища в България. Водил е различни акредитирани обучения за учители. Част е от управителния съвет на Коалиция за медийна грамотност.

Теодора Димитрова
Teacher image

Теди е доктор по социално-икономическа география, учител по география и биология. Магистър по “Културна и политическа география” и “Образователен мениджмънт”. Притежава Първа квалификационна степен. Автор е на учебни пособия и научни статии. Участва в някои значими за обществото ни проекти като „Европейска политика по изменение на климата – за въвеждане на климатични действия в образователната програма на българските училища“. В професионално отношение Теодора постига успехи още през първата си година като учител като бива номинирана за „Учител будител“. През 2016 г. е отличена с награда по случай 24 май. Квалифицирана е по редица курсове свързани с наука и образование. Има изключително богат опит като лектор в редица културно-образователни мероприятия. Тя силно вярва в максимата, че планетата ни се озарява от Слънцето, а човек от знанието.

Към началото