Конкурс на „Синдео“ за най-добра снимка под слънцето

По случай международния ден на астрономията на 18 май, Приложна академия за образование „Синдео“ организира конкурс за най-добра снимка под слънцето.

Мистериите на космическото пространство и астрономията са очаровали света от хиляди години. Почти невъзможно е да погледнете нощното небе в ясна вечер и да не бъдете обзети от чувството на чудо и удивление колко голяма е Вселената в сравнение с нас.

Международният ден на астрономията е начин астрономическите ентусиасти и професионалисти да споделят своите знания и любов към космоса с широката общественост. Това е и начин за всички, които се интересуват от космоса, да изследват своята страст и да увеличат познанията си.

Условия за участие

В конкурса може да участва всеки учител. Условието на конкурса е учителят да публикува снимка във facebook.com, като на снимката той е заедно с учениците си в двора на училището под открито небе в светлата част на деня.

Няма ограничения в използваната техника за заснемането, учителят сам избира как да бъде направена снимката. Няма ограничение и в броя снимки за участие. 

За да могат учителите да участват в конкурса, при публикуването на снимката във Facebook, задължително трябва да се постави хаштага #Sindeoastronomy, както и да се тагне Синдео – Приложна академия за образование.

Снимките трябва да бъдат публикувани до 30.04.2024г.

Избор на победители

Победителите ще се избират според броя харесвания на снимките във Facebook към 11:00 на 10.05.2024. Двете публикации с най-много харесвания ще получат наградите на конкурса. Победителите ще бъдат обявени на 10.05.2024г. в 16:00 часа в страницата на „Синдео“ във facebook.

Награди

Първа награда: Учителят, чиято снимка е събрала най-много харесвания, ще получи телескоп Celestron Astromaster 114

 

Втора награда: Снимката на учителя, която е на второ място по брой харесвания, ще получи телескоп Celestron telescope travel 21035

 

(Наградите ще бъдат изпратени до учителите чрез куриерска фирма. Таксата за транспорта е за сметка на получателя.)

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни пишете на имейл [email protected]

Очакваме вашите снимки във Facebook като тагнете Синдео – Приложна академия за образование и добавите хаштаг #Sindeoastronomy до 30.04.2024г.

Конкурс на „Синдео“ за най-добра снимка под слънцето
Към началото