Стартира най-мащабният курс в Синдео – “Дигитализиране на оценяването в училище”

На 2-ри декември точно в 10:00 стартира най-мащабният курс в Приложна академия за образование – Синдео. Той е на тема “Дигитализиране на оценяването в училище” и е с продължителност от два уикенда.

Интересът от страна на учителите към курса е много голям. 2500 учители от цялата страна се регистрираха за участие, което показва нуждата в образованието от теми, свързани с оценяването. На първото занятие, което се излъчи на живо в YouTube канала на Синдео, присъстваха над 900 учители, които с радост споделиха в кое училище преподават и в кой край на България се намира то. В курса има учители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Велико Търново, Русе, Пазарджик, Видин, Габрово, Смолян, Силистра, Дулово, Плевен, Козлодуй, Копривщица, Ботевград, Ахелой, Аксаково, Попово, Долни Дъбник, Две могили, Летница, Крумовград, Девня, Дупница, Добрич, Долна Оряховица, Гоце Делчев, Павликени, Априлци, Земен, Червен бряг, Кнежа, Хисаря, Петърница, Мартен, Ягодина, Нова махала, Черноочене, Ракево, Синдел, Лехчево, Ново село, Гавраилово, Горно Краище, Елин Пелин, Дреновец, Генерал Тошево, Лудогорци, Чернолик, Енина и други.

По време на курса, участниците в него ще бъдат ангажирани изцяло с българската платформа СмарТест, където основателят Александър Попов ще демонстрира функционалността на платформата, нейните изключителни предимства и възможности. Учителите ще преминат през базовото съставяне на тестове, ще се научат да правят анализи на резултатите, които ще получават от техните ученици, когато им зададат тест от платформата, ще могат да създават въпроси с интегрирани функции към тях и други.

Мисията на платформата е, че формулата за по-добро образование е в увеличаването на времето на учителите към подбужданепредизвикване и вдъхновяване на учениците и намаляне на времето, прекарано в скучни и повтарящи се процеси. С платформата СмарТест, учителите спестяват много време, иновативни са по отношение на направата на тестове. В СмарТест учителите могат автоматично да създадат множество групи и по този начин да измерят реалните знания на своите ученици, намалявайки преписването до минимум.

Стартира най-мащабният курс в Синдео – “Дигитализиране на оценяването в училище”
Към началото