Изкуственият интелект в образованието на бъдещето

25.04.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

В рамките на 1 час Ачо и Деси ще разкажат за новите инструменти с изкуствен интелект, които използват в своето преподаване – BgGPT и MagicSchool. Ще разгледаме предимствата и недостатъците им.

BgGPT (https://chat.bggpt.ai/) е първият специализиран български езиков модел, създаден за българските потребители, институции и бизнес. Той се разработва от INSAIT, институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии. Езиковият модел BgGPT е по-добър от редица известни модели на български език и е безплатен за използване.

MagicSchool (https://www.magicschool.ai/) е цялостна платформа в помощ на учителите, която съдържа редица инструменти за планиране на уроци, създаване на съдържание, подкрепа на ученици и комуникация.

Ще си говорим за това как най-добре да прилагаме новите технологии в час и защо не трябва да се притесняваме от това.

За лекторите

Teacher Image

Ангел Георгиев

Teacher Image

Ангел Георгиев е образователен иноватор с 18 години опит като технически обучител и продуктов презентатор. Провеждал е обучения в Европа, САЩ и Близкия Изток. През последните 10 години е част от образованието по Софтуерно инженерство, Информатика, Информационни технологии и Компютърно моделиране у нас. Той е един от основателите на Знам.бе и Приложна академия за образование Синдео. Ангел е от хората, които изграждат СофтУни през годините и има стотици часове преподаване в различните професионални направления. Ангел преподава ИТ и дизайн на процеси в Увекинд. Бил е гост преподавател в десетки училища в България. Водил е различни акредитирани обучения за учители. Част е от управителния съвет на Коалиция за медийна грамотност.

Teacher Image

Деси Миленкова

Teacher Image

Деси Миленкова е учител с богат опит от 20 години в образователния сектор. Започнала в 137 СУ в София, като начален учител, а по-късно се специализира в областта на информатиката и информационните технологии през магистратурата си във ФМИ на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя е съавтор на учебник по човекът и природата и лектор-обучител към РААБЕ. Деси е участник във важни образователни проекти, като "Дигитални посланици в класната стая" и програми на Майкрософт. Тя е създател на съдържание за учебен сайт уча.се и една от първите учители, които използват и развиват българската образователна платформа Енвижън. С активност и споделен опит в социалните мрежи, Деси е вдъхновител за хиляди колеги, които успешно стартират дигитални инструменти и обучение в своите класове.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото