Бариерите пред ученето и как да се справим с тях

19.12.2023
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Защо някои хора са способни лесно да разберат дадени предмети или инструкции, докато други срещат трудности и сякаш никога не могат да ги схванат?

 

По време на този семинар, Невена ще ни загатне за безценни техники за обучение, използвани от експерти в областта на изкуството, музиката, литературата, математиката, науката, спорта и много други дисциплини. Използвайки тези подходи, без значение какви са нивата на умения на детето или на нас самите по теми, които бихме искали да овладеем, можем да променим своето мислене и ЖИВОТА ни.
Може би ученикът изпитва затруднения в научаването или прилагането на знания, ще видим структурирана съкровищница от практически техники, която ще го преведе през това, което трябва да направи, за да стигне до целта си успешно.

 

Прочитали ли сте някога страница и като свършите оставaли ли сте с бяло петно за това, което сте прочели? И дори и след като я прочетете наново – отново да не разбирате? Ако Ви се е случвало – срещнали сте една от бариерите в ученето.

 

На този семинар ще разберем:

  • Кои са двете бариери преди самото учене, които карат учениците да не желаят да учат;
  • Кои са 3-те бариери по време на учене, които карат децата да губят интерес и да не разбират;
  • Как да се справим с това.

За лектора

Teacher Image

Невена Топалова

Teacher Image

Невена Топалова е част от фондацията New Generation Family и от 5 години е заета с това да помага на семействата с информация, курсове, книги и материали, така че децата да имат светло бъдеще. През годините тя е водила обучения на много семейства на теми като разбирателство, комуникация, образование, превенция на наркотични зависимости.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото