Дигиталният училищен лидер във времето на изкуствения интелект

23.01.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Как може да се засили дигиталния капацитет на ключови за училищата кадри, a с това и на целите училища? Можем ли да подпомогнем максимално училищата да управляват дигитализацията адекватно, както в класната стая, така и на ниво управление на училището? Как да се използва изкуственият интелект и дигиталните технологии в училище по възможно най-полезен за учители и ученици начин? Тези и други въпроси ще бъдат разгледани в семинара “Дигиталният училищен лидер във времето на изкуствения интелект”, ще бъдат предложени и обсъдени практически насоки и ресурси.

За лекторите

Teacher Image

Ирина Филипова

Teacher Image

Учител и обучител с богат опит по програми, насочени към развиване на умения чрез използване на технологиите в класната стая. Сертифициран коуч към Международната коучинг федерация. Стипендиант по програма "Специалист образователни технологии" на Фондация “Америка за България”, Ню Йорк, САЩ, 2016 г. и ментор на следващите участници през учебната 2017/2018 година.

Teacher Image

Иван Господинов

Teacher Image

Председател на УС на сдружение „Образование без раници“, учител по философия и гражданско образование, докторант по философия на образованието към Католическия университет на Айхщат–Инголщат в Германия, експерт по образователни политики и дигитална трансформация в клас и училище. Консултира институции като МОН, обучава директори и учители.

Teacher Image

Образование без раници

Teacher Image

“Образование без раници” подкрепя осъвременяването и дигитализацията на образованието в България и осигуряването на равен достъп до качествено образование. Работим с училища, учители, ученици и родители в цялата страна за подобряване на процесите на преподаване и учене в училище и у дома, с акцент математика и природни науки, дигитализация и използване на безплатни образователни инструменти и ресурси. Основен фокус в дейността ни е локализация, адаптиране спрямо българските стандарти, популяризиране и прилагане на най-мащабния безплатен онлайн портал за общо образование в света – Кан Академия, както и програми за дигитален и иновационен капацитет на образователните институции в България.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото