Електрически STE(A)M картинг

09.04.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен

11 научно-технически, визуални и дигитални компетенции в един проектно-базиран образователен продукт

Hero image

За семинара

Учебният процес в училищата непрекъснато се променя, за да бъде по-ангажиращ и интересен за учениците. Комбинирайки двете тенденции, Kinetik създава Kinetik EduKartGo. Kinetik Automotive е варненска стартъп компания, специализирана в проектирането и създаването на бутикови електрически превозни средства. За тях електрическите автомобили са бъдещето и това няма как да се заобиколи. В същото време обучават ученици и студенти да сглобят електрически картинг от нулата, като едновременно с това изучават различни свързани с проекта дисциплини, следвайки STEАM методологията.

Kinetik EduKartGo беше представен като част от българския павилион по време на най-голямото изложение за образователни технологии в света BETT Show UK и получи обратна връзка от посетителите като един от най-вълнуващите и интересни продукти на цялото експо.

По време на семинара ще бъде споделено каква е мотивацията на една високо технологична компания да създаде образователен продукт и как учениците могат практически да създадат продукт от нулата, с ръцете си, чрез интегрирано интересно поднесено учебно съдържание.

 

 

За лектора

Teacher Image

Пресиян Теодосиев

Teacher Image

Пресиян Теодосиев е част от екипа на Kinetik още от основаването на компанията и отговаря за бизнес развитието и в частност за образователния STE(A)M електрически картинг. В последната година отделя време в това да се среща с представители на образователни институции, за да събира обратна връзка, която да бъде внедрена в текущо разработващият се проект.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото