Умения на бъдещето и кариерно ориентиране в час

28.05.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Остават:
Hero image

За семинара

Как можем да подготвим учениците за професиите на бъдещето, когато дори не знаем кои ще са те? Как можем да им помогнем да развият умения, които ще са им полезни в живота, докато са в училище, без това да пречи на материала, който се преподава?

 

По време на семинара ще се покаже кои са нагласите и умения на бъдещето ( като критично мислене, увереност, умения за поставяне и постигане на цели, умения за учене, любознателност) и как могат да бъдат развити в час.

Ще получите практични, готови за употреба активности за часа, с които да помогнете на учениците да разберат в каква посока да се развиват и как да придобият уменията на бъдещето.

 

По време на семинара ще разберете:

  • Как да подкрепите увереността и любознателността на учениците, дори когато това изглежда „мисия невъзможна“.
  • Как да подкрепите учениците да разкритият страстта и заложбите си, дори когато изглеждат незаинтересовани
  • Кои са новите достижения на науката за ученето и развиването на умения и с какви техники можете да ги приложите в час

 

Какво ще получите след семинара:

  • Готови за употреба в час активности за разкриване не интереси и заложби
  • Активност за изследване на професии и развиване на критично мислене
  • Насоки за даване на стимулираща развитието обратна връзка
  • Методи за общуване с учениците, които дават позитивни резултати

За лекторите

Teacher Image

Елица Костова

Teacher Image

Елица Костова е основател на Фондация “Еду Компас“ създател на първата българска програма за кариерно ориентиране и развитие за младежи „Моят Кариерен Път“. Програмата и бордовата игра към нея печелят награда за най-бодър кариерен инструмент в Европа 2020 година. Елица има опит 10 години като преподавател в Англо-Американсо Училище в София и 2 като преподавател в български училища. Презентира методите за кариерно ориентиране на ученици на международни конференции и обучава кариерни консултанти в Кипър, Испания и Ирландия да използват методиката, Обучава учители от 2018 година и до момента е обучила 400 учителя.

Teacher Image

Боян Келчев

Teacher Image

Боян Келчев е бизнес експерт с над 25 годишен опит, обучел и консултант. Има богат опит в ИТ сферата като експерт продажби и мениджър. Завършил е икономика на търговията в УНСС. Специализира продажби и управление на бизнеса в редица ИТ фирми, сред които IBM, HP, Bull, Stemo и др. През 2020 година се присъединява към Фондация „Еду Компас“ като проектен мениджър и обучител. Боян дава перспективата на младежите за нуждите на бизнесите, за пътя към успеха и какво им предстои. Боян е експерт в сферата на иновации като изкуствен интелект и крипто валути и помага на учениците да разберат как новите технологии променят света и пазара на труда.

Запиши се за семинара:

    Към началото