Как да стимулираме толерантността в час

30.04.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Остават:
Hero image

За семинара

На фона на все по-изобилстващите ресурси за култивиране на толерантност в обществото, в дома и в училище, толерантността сякаш е хванала корени, но не процъфтява. Ако сте съгласни с това твърдение, елате с нас на пътешествие за изследване и трансформация. Ще споделим както практически инструменти и насоки, така и някои философски и психологически аспекти за развитието на толерантност в класната стая, и в нас самите.

 

От установяване на “Защитено пространство”, където учениците се чувстват свободни да изразяват себе си, до насърчаване на емпатия чрез реални примери, ще придобиете приложими техники, които ще можете да използвате веднага. Ще  разширим перспективите на разбирането и практикуването на толерантност и ще споделим идеи, които да послужат като храна за размисъл. В това пътуване, креативността ще срещне прагматизма, а философията ще се преплете с практиката. И всичко това – за повече толерантност в обществото, в дома, в училище – и в нас самите.

 

Как ще протече семинарът:

  • Кратко представяне на лекторите и програмата за часа на семинара
  • Как да създаваме защитено пространство за учене и развитие
  • Практически примери и въпроси за толерантност и липса на толерантност в училище
  • Поставяне на тема за размисъл с примери от реалността – какво е и какво не е „посаждане“ на толерантност. Какви са предизвикателствата пред учителите за култивиране на толерантност

За лекторите

Teacher Image

Ширин Ходжева

Teacher Image

Ширин е обучител на свободна практика по темите за Права на човека, Феминизъм и Равнопоставеност на половете. Основата, която използва при структуриране и провеждане на обученията си, са неформални методи на учене, учене чрез преживяване и споделяне на опит. В практиката си партнира с компании и неправителствени организации в изпълнението на инициативи за личностно израстване, деконструиране на стереотипи и разбиране на разнообразието, изграждане на включваща среда, ненасилствена комуникация. Мисията и е да търси пресечности между темите, по които работи и контекста на средата, в която се случват те. В свободното си време (когато и остава такова) доброволства и пътува.

Teacher Image

Галина Георгиева

Teacher Image

Галина е клиничен психолог и активист с дългогодишен опит в развитието на хора и общности. Лектор и треньор в семинари за толерантност, личностно развитие и себеосъзнатост. В кариерен план е лидер в областта на човешките ресурси и бизнес растежа. Възпитаник на школата по Енеаграм САТ Франция/Германия на Клудио Наранхо. Опитът й с деца идва предимно от нейните - едно биологично и две доведени деца (10г., 13г. и 27г.), които биват отглеждани в еднополово семейство и култивирането на толерантност в училищната среда тя приема и като обществена, и като лична мисия.

Запиши се за семинара:

    Към началото