Водорасли в клас: Как да преподаваме STEAM в час бързо и лесно?

16.04.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Семинарът “Водорасли в клас: Как да преподаваме STEAM в час бързо и лесно?” е насочен към учителите, които искат да внесат иновации в обучението по STEM и STEAM дисциплините без да изисква значителни усилия или допълнително време за подготовка. В центъра на този семинар стои уникалният биореактор с микроводорасли VODORASLO®, който служи като ефективен образователен инструмент, предлагащ динамичен и интерактивен начин за изучаване на науката зад водораслите, както и широкия спектър от приложения в реалния свят.

 

Участниците ще открият как лесно могат да интегрират теми, свързани с биологията, екологията, химията и изкуството, чрез практически дейности и експерименти, използвайки VODORASLO®. От ключово значение е да се покаже, че STEAM образованието може да бъде достъпно, забавно и ангажиращо без излишна сложност и подготовка.

 

Семинарът също така ще акцентира върху предоставянето на готови учебни ресурси и инструменти от екипа на VODORASLO®, заедно с обучения и работилници за учителите, които помагат за бързото и ефикасно прилагане на STEAM концепции в учебния процес. Целта е учителите да получат практически знания и увереност, че могат да въведат иновативни и вълнуващи учебни методи, които събуждат любопитството и стимулират интереса на учениците към науката и технологиите.

За лектора

Teacher Image

Денис Иванов

Teacher Image

Денис Иванов е архитект, предприемач и основател на биотехнологичния стартъп VODORASLO, който се занимава със създаването на устойчиви продукти от и чрез водорасли. Той е мотивиран от желанието за търсене на нови знания и това да върне наученото към общността, създавайки по-добри версии на хората около себе си всеки ден. Денис изявява интерес към разширяване на своите умения и знания в областта на иновациите, устойчивостта, ESG и екологичното въздействие на индустрията чрез пресечна точка между наука, дизайн и природа. Денис е и ментор на тийнейджъри във формати като Тийноватор и ABLE Mentor, като също се занимава и с консултирането на стартиращи компании - от създаването на скалируем работещ бизнес модел, през дизайн принципи, до изготвянето на презентация, набиране на капитал и презентационни умения.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото