Лидерландия: Безплатни инструменти за гражданско образование в класната стая

24.01.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

В рамките на семинара Боримир Тотев ще ни представи безплатната платформа за гражданско образование “Лидерландия”. Доц. д-р Валентина Георгиева ще акцентира върху историята на социалните движения и ще сподели опита си като обучител в “Лидерландия”. Ще приключим с кратък оглед на седем успешни кампании, които се осъществяват благодарение на потребители преминали през “Лидерландия”.

За лекторите

Teacher Image

Боримир Tотев

Teacher Image

Боримир Tотев има пресечени интереси в областта на миграция, политика, организиране на общности и култура. Завършил е Университетският колеж в Лондон и има опит в работата като продуцент на творчески и културни събития, комуникация и маркетинг със социално въздействие, както и разработване, управление и предоставяне на публични програми в секторите за благотворителност, граждански права и нестопанска цел в България и Великобритания. Боримир е проектен координатор на платформата за активни граждани Лидерландия.

Teacher Image

Доц. д-р Валентина Георгиева

Teacher Image

Валентина е доцент по културология в СУ „Кл. Охридски“, където преподава теория на популярната култура и медиите. Научните й интереси са в сферата на изследванията на социалните движения. На тях е посветена книгата й „Множества на несъгласните. Антропология на протестните движения в България (2009-2013 г.)”. Определя се като изследовател и активист едновременно. През годините е била член на различни самоорганизирани колективи, съосновател на Фабрика Автономия и на КЕФ (Клуба за еклектичен феминизъм). През 2018 г. е на стаж в организацията ACORN в Ню Орлийнз – най-голямата организация за общностно организиране в САЩ. Работила е също с ЛГБТИ организация „Действие“, Български фонд за жените и Сдружение „Възможности без граници“. Председател на “Мрежата за културни изследвания”. Автор на съдържанието в първия модул от платформата “Лидерландия”.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото