Справяне със Синдрома на самозванеца в образователната сфера

13.02.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Преподавателите – както университетски, така и училищни – са сред най-силно засегнатите от т.нар. Синдром на самозванеца (Impostor syndrome). Те често имат (погрешното) усещане, че всъщност не знаят какво правят; че хората около тях са заблудени, но скоро ще ги разобличат като некомпетентни; че са стигнали където са благодарение на късмет или външни обстоятелства вместо на собствените си умения и т.н. Това явление засяга между 70% и 84% от населението, като в академичните и образователните среди се наблюдава по-обострено.

Предстоящият уебинар ще запознае преподавателите по-детайлно с този психологически феномен и ще им даде конкретни инструменти за справяне с него.

За лектора

Teacher Image

Виктория Викторова

Teacher Image

Виктория е управител и съосновател на социалната придобивка за психично здраве MindFit. Тя е предприемач, маркетинг специалист и журналист с над 16 години професионален опит. В момента следва магистратура по психология в Софийски университет "Св. Климент Охридски", а първата й книга "Сянката на съмнението: Живот със Синдром на самозванеца" ще излезе в рамките на 2024-та. Виктория има редица национални и международни отличия за предприемачество, литература и журналистика, а през изминалата година беше избрана като един от 15-те български лидери, които да участват в първото издание на програмата Leadership Education in America Program (LEAP).

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото