Да подготвим учениците за въздействащи презентации и публични изяви

12.06.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Остават:
Hero image

За семинара

Този семинар е подходящ за учителите, които искат да развият уменията на своите ученици за уверено и ефективно говорене и презентиране пред публика. Предлага практически инструменти и стратегии за овладяване на гласа с цел задържане на вниманието на аудиторията.
Подходящ за учители, които целят да обогатят учебните си методи и да помогнат на учениците си да преодолеят своята тревожност пред публика. Независимо дали целта е да ги подготвят за представяне пред клас или да за участие в дебати и състезания по реч, този семинар ще предостави методи за успешни и запомнящи се публични изяви.

 

Какво ще научим по време на семинара:
• Методи за анализ и подобряване на гласовите характеристики на учениците, като тон, сила и тембър.
• Овладяване динамика и интонация, които помагат за поддържането на интереса и вниманието на публиката.
• Използване на темпо и паузи за подчертаване на ключови моменти в презентация или публична реч.
• Методи за използване на интонацията като инструмент за завладяване и задържане на вниманието, както и за предаване на подтекст и емоции в речта.
• Практики за намаляване на нежеланите акценти и елиминиране на паразитни думи, които могат да отслабят силата на изказа и да намалят професионалното въздействие.
• Практики за овладяване на вълнението и превръщането му в положителна енергия при публични изяви. Стратегии за изграждане на увереност чрез усъвършенстване на гласовите и езикови умения.

За лектора

Teacher Image

Искра Милкова-Ангелова

Teacher Image

Искра Милкова-Ангелова завършва средното си образование в училище по изкуствата със специалност пиано. Първото си висше образование завършва в Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" гр. София, със специалност поп и джаз пеене, където защитава магистърска степен с тезата "Проблеми, свързани с развитието на младия певец". Продължава образованието си в Institute for Vocal Advancement (IVA) – САЩ, Калифорния, като става единственият сертифициран педагог на IVA за целия Балкански регион. По-късно е и регионален директор на MVT – Modern Vocal Technique - Испания. С богатия си опит като активна певица и педагог Искра става вокален педагог на третия, четвъртия и петия сезон на X Factor Bulgaria. През годините тя помага на талантливи поп изпълнители като Михаела Маринова, Кристиан Костов, Михаела Филева, Дара Йотова, Ева Пърмакова, Йоана Димитрова, Алма Доудал и много други да усъвършенстват вокалните си умения. Като вокален специалист, Искра Милкова-Ангелова е вокален педагог за българската делегация на конкурса Евровизия през 2017 г., работейки с Кристиан Костов, който постигна изключителен успех и завършва на второ място. Нейната отдаденост към развитието на млади таланти остава отпечатък и в телевизионното шоу „Гласът на България“., тъй като през 2022 г. една от нейните ученички, Жаклин Тараки, печели сезона. Искра гостува като лектор в различни музикални училища, музикални школи, вокални лагери в България, Полша, Италия и музикална конференция IVACON, споделяйки своя опит и знания със следващото поколение певци. Основател на Highlight Singing Academy, школа с над 350 млади певци и музиканти, в която реализира нейната мисия, да предоставя най-доброто и модерно вокално образование на талантливите деца в България. Заедно със своя отдаден екип се стремят да осигурят креативна и позитивна среда, в която възпитават талантите на високи ценности, стремеж към високи стандарти и ги стимулират да творят.

Запиши се за семинара:

    Към началото