Как да адресираме проблемите на училището и общността?

14.06.2023
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Изграждането на училищна общност е ключът към успешното развитие на едно училище, но тази задача не винаги е лека. По време на семинара ще разгледаме различни инструменти за това как всяко училище може да анализира своя контекст и на база на този анализ да изготви работещи и индивидуализирани стратегии за разрешаването на проблемите в училище. 

Семинарът е подходящ за учители, директори и заместник-директори. 

За лекторите

Teacher Image

Вероника Маргаритова

Teacher Image

Вероника работи за общностно развитие през сферата на образование, обучавайки и подкрепяйки ученици, студенти и учители. Магистърските ѝ степени по политическа икономия и политически анализ, защитени съответно пред Университет Есекс и Университет Кобе, както и подготовката за учител, която получава през програмата “Нов път в преподаването” към „Заедно в час“, ѝ позволяват да прилага анализаторски, иновативен и изследователски подход в търсенето на работещи решения за контекста на българското образование. Тя е преподавател по английски и испански език, като в практиката си набляга на проектно-базираното обучение, на развиването на социално-емоционални компетентности у учениците и на практическото приложение на езика. Водена от чувството за социална отговорност и ангажираност, Вероника си поставя за цел да подобри връзката между образование и бизнес, като поставя общността в центъра.

Teacher Image

Пламен Маргаритов

Teacher Image

Пламен Маргаритов е роден в град Пловдив, където завършва ЕГ „Иван Вазов“ с немски и руски език. Висшето си образование следва в Университет Есекс, Великобритания, дипломирайки се с бакалавърска степен „Международни отношения“ и магистърска степен „Разрешаване на конфликти“. Печели европейска стипендия за втора магистратура „Политически анализ“ в Япония, където работи и като асистент-преподавател в Университета на Кобе. През 2017 година се връща в България и през последните 6 години заема позициите учител и зам.-директор в държавни и частни образователни институции. Учител е по английски език и по предприемачество и е носител на почетното отличие на МОН “Неофит Рилски” за 2021 година.

Teacher Image

Community Fabric

Teacher Image

Вероника и Пламен са основатели на общностен център “Community Fabric” - проект, който създава общности чрез обучения за гимназисти и компании. Авторската им методология съчетава изучаването на чужд език с кариерна пътека в гражданския сектор, журналистиката, социалното предприемачество и общностното лидерство. Мисията на Community Fabric е да изгражда общности, където обучението на младите хора е пряко свързано с нуждите на пазара на труда и благосъстоянието на обществото.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото