Училища на големите въпроси

18.06.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Остават:
Hero image

За семинара

В днешно време живеем в море от информация в среда с все по-бързо развиващ се ИИ. Все по-важни стават въпросите, а не отговорите. Как да научим учениците да задават смислени и задълбочени въпроси? Как самите ние да го правим в ежедневието си?

Ще минем през процеса на работа през Голям въпрос. Ще споделим опит от училища и учители, които вече работят по този начин. Ще имате възможност да зададете вашите въпроси на място.

За лектора

Teacher Image

Милена Ленева

Teacher Image

Милена е завършила физика и математика и е магистър по когнитивна наука в НБУ. Сертифициран сугестопедагог от д-р Лозанов. Сред основателите е на читалище „Бъдеще сега 2006“, станало известно с образователните си програми и пионерската си работа в сферата на неформалното обучение. В период от 3 години отговаря за обучението на учителите от „Заедно в час“. Съучредител и изпълнителен директор на фондация „Темпо“. Милена вярва в разнообразието и холистичния подход към образованието, където всичко е свързано. Смята, че разбирането за образование трябва да се разшири и да се излезе от ограничените модели на преподаване. Въвежда работата през Големи въпроси като метод за интегриране на преподаването в STEM среда.

Запиши се за семинара:

    Към началото