Проект "Отворено учебно съдържание по програмиране и ИТ"

26.03.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

В този семинар д-р Светлин Наков ще представи проекта “Отворено учебно съдържание по програмиране и ИТ” и ресурсите, които създава с екипа на фондация “Софтуерен универистет”. Ще бъдат представени курсовете, за които има готово учебно съдържание и тези, по които се работи усилено в момента. В детайли ще разгледаме какво представляват материалите и ще разберем как можем да ги използваме в нашите учебни часове по професионални направления и профил “Софтуерни и хардуерни науки”, както и КМИТ за 5, 6 и 7 клас. В края на семинара Ангел Георгиев и Светлин Наков ще говорят за бъдещите възможности за обучение и квалификация на учители, които имат желание да преподават по тези предмети.

За лекторите

Teacher Image

Д-р Светлин Наков

Teacher Image

Д-р Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Автор е на повече от 15 книги за програмиране и софтуерна разработка, лектор е на стотици технологични събития и конференции. Най-голямото му вдъхновение е да прави съвременно, ефективно и практическо образование за софтуерни инженери и да дава умения, професия и работа на хиляди млади хора. Мечтата му е да направи България Силициевата долина на Европа. Личен сайт: https://nakov.com.

Teacher Image

Ангел Георгиев

Teacher Image

Ангел Георгиев е образователен иноватор с 18 години опит като технически обучител и продуктов презентатор. Провеждал е обучения в Европа, САЩ и Близкия Изток. През последните 10 години е част от образованието по Софтуерно инженерство, Информатика, Информационни технологии и Компютърно моделиране у нас. Той е един от основателите на Знам.бе и Приложна академия за образование Синдео. Ангел е от хората, които изграждат СофтУни през годините и има стотици часове преподаване в различните професионални направления. Ангел преподава ИТ и дизайн на процеси в Увекинд. Бил е гост преподавател в десетки училища в България. Водил е различни акредитирани обучения за учители. Част е от управителния съвет на Коалиция за медийна грамотност.

Teacher Image

Фондация “Софтуерен университет”

Teacher Image

Фондация “Софтуерен университет” (СофтУни фондацията) е нестопанска организация, която подпомага образованието в сферата на програмиране, технологии и дигитални умения. Фондацията разработва и разпространява безплатно учебно съдържание със свободен лиценз: курсове, книги, учебници, видео-уроци, презентации, задачи и проекти за упражнения, система за автоматична проверка на задачи и други ресурси. С подкрепата на СофтУни фондацията се провеждат безплатни курсове по програмиране, ИТ и дигитални умения: присъствено в десетки български градове и онлайн с видео уроци и интерактивни практически упражнения.

Ресурси

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото