STEM материали в помощ на учителите

18.04.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Независимо дали преподавате по природоматематически или хуманитарни дисциплини, в това число чужди езици и изкуство, в класната стая можете да ползвате интердисциплинарни материали, създавани в България и по света. Много от тях са налични онлайн и се обновяват периодично – готови уроци за връзката между колорит и физика/химия, разработени от световноизвестни картинни галерии; записи от работилници за ученици в различни възрастови групи от фестивали на науката; кратки 3-минутни презентации по научни проблеми, поднесени на български, на английски, италиански и други езици, разбираемо и атрактивно, предлагащи поводи за дебати и езикови упражнения; примери за проекти на гражданска наука за събиране на данни по различни научни поводи; научен театър и още много други.

Заповядайте на среща с един от създателите на Софийския, Пловдивския и Варненския фестивали на науката, активен партньор в проекта SEARCH за Европейска нощ на учените и много други събития за популярно представяне на наука, за да се вдъхновите от събираните в течение на дългогодишния опит добри примери за интегриране на научни разкази в класната стая, независимо от предмета, по който преподавате. Ще научите и какво предлага програмата на ХІV Софийски фестивал на науката за вас и вашите ученици от 9-12 май и как интервюта, направени по време на 32 Национална антарктическа експедиция до о-в Ливингстън могат да помогнат за мотивирането на ученици за професионална ориентация.

За лектора

Teacher Image

Любов Костова

Teacher Image

Член на Настоятелството на Фондация „Красива наука“, Партньорства и комуникации

Любов Костова е родена през 1967 г. в София. Завършва „Индология“ в Софийския университет. Признат експерт по комуникации, консултант по образователни, културни и научни проекти. От 1991 до 2000 г. работи като „Координатор Международни научни дейности“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. От 2000 г. до 2022 г. работи в Британски съвет – като Мениджър „Публични комуникации и маркетинг“, Ръководител „Проекти и партньорства“, а през последните 10 г. и като Директор на Британски съвет в България. Има богат опит в публичните комуникации и разработването на широкомащабни проекти, в това число по програми на ЕС и др. международни организации. Активен театрален преводач с над 70 преводни пиеси от и на английски език. Любов е движещата сила зад международния успех на конкурса Лаборатория за слава FameLab, въвеждането на Cafe Scientifique в България инициатор и съосновател на Софийския, Варненския и Пловдивски фестивали на науката, и други събития за публично представяне на наука. Участник в 32 Национална антарктическа експедиция. Води обучения по комуникации, в това число и комуникация на науката.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото