Театър в Училище. Какво е това?

11.03.2024
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

В рамките на семинара Вероника Петрова и Росица Казакова ще ни запознаят с образователна програма „Театър в*Училище“. Ще разберем малко повече за театралната игра като метод за обучение, чрез който децата усвояват с лекота нови понятия, развиват речта, вербалната и невербална комуникация и ключови умения като екипна работа, креативност и критично мислене.  Ще изпробваме няколко театрални игри, лесни за прилагане в класната стая.

За лекторите

Teacher Image

Вероника Петрова

Teacher Image

Вероника е актьор, хореограф и театрален педагог. Специализира танцова терапия в общността и магистратура „Специална педагогика“.

Teacher Image

Росица Гущерова – Казакова

Teacher Image

Росица е актьор и театрален педагог. Специализира куклен театър и режисура. Росица и Вероника работят заедно от 2003 година и са част от основния артистичен екип на Лятна Театрална Академия за деца в риск, Широка Лъка. От 2015 година се занимават активно в сферата на Театър и образование и създават образователна програма „Театър в*Училище“. През 2018 година учредяват Фондация за изкуство и култура „ПРОСТРАНСТВА“ с мисия утвърждаване на изкуството като важен фактор за позитивно развитие във всички сфери на социалния и културния живот с фокус образование чрез изкуство.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото