Видове пространства за учене навън и добри практики

20.06.2023
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Пространствата за учене на открито в училища и детски градини в България са над 100, но все още не се използват пълноценно. Ние създадохме Е-платформата https://uchanaotkrito.bg/ „Уча на открито“, която представя над 40 пространства за обучение и игри под небето в София и в цяла България с онлайн карта със снимки и базова информация за всяка локация, както и възможност за  календар на събития, които се организират на тези класни стаи. Имаме опит с изграждането на различни по тип и дизайн подобни пространства – от идеята, през работата с доброволци, до предизвикателствата с поддържането, както и събрахме добри практики на учители и от чуждестранен опит.  Нашата цел е да помогнем този тип обучение да влезе трайно в българското училище чрез подпомагане на учителите. По време на този семинар ще видите различни добри практики за учене навън и използване на пространствата за учене на открито.

За лекторите

Teacher Image

Мая Цанева

Teacher Image

Мая Цанева е председател на Сдружение "Безопасни детски площадки", занимава се с комуникации. Граждански активист, има опит в обучения на ученици по гражданско образование и доброволчество.

Teacher Image

Стилиана Тодорова

Teacher Image

Стилиана Тодорова е изпълнителен директор на сдружението. Занимава се с управление на проекти, свързани с гражданско образование, мобилности по програма "Еразъм", доброволчество, зелено предприемачество, кръгова икономика.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото