Защо е важно да преподаваме предприемаческо мислене в училище

03.07.2024
15:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Остават:
Hero image

За семинара

Семинарът представлява информационна сесия за предстоящото обучение за учители на тема „Предприемаческо мислене в училище“. Ще чуем защо е важно да развиваме предприемаческите умения в класната стая от гледната точка на учител, млад предприемач, ученик и представители на фондация Junior Achievement Bulgaria, които работят за интегрирането на предприемачеството в българската образователна система от повече от 25 години. Ще бъдат споделени различни успешни методи за развиване на предприемчивост както у ученици, така у учители, които търсят разнообразяване на своите часове.

За лекторите

Teacher Image

Вера Петканчин

Teacher Image

Вера Петканчин се развива професионално в сферата на неформалното образование по предприемачество от 2008 г. като част от екипа на Джуниър Ачийвмънт България. Има огромен опит в работата с младежи и създаването на образователни инструменти за тях, както и в създаването на интерактивно, уеб базирано учебно съдържание. Лично неин принос е концепцията за зелено предприемачество, за която е водена от вижданията си за нуждата от предприемачество, което да е автентично зелено от момента на своето създаване и да поставя постигането на нетен положителен принос за околната среда в сърцевината, а не в периферията на своя бизнес модел. На тази основа вече над 10 години развива поредица от образователни инструменти за учители и ученици, които се прилагат не само в България, но и в Гърция, Румъния, Норвегия, Латвия, Танзания, Колумбия, Мавриций, Северна Македония, Черна гора и Сърбия. Темите, по които работи в последните 2 години, са справедлив енергиен преход и замърсяване с пластмаси.

Teacher Image

Диляна Гюрова

Teacher Image

Диляна Гюрова е социален работник, обучител и социален мениджър и ново попълнение в екипа на фондация "Джуниър Ачийвмънт България". Тя се присъединява с огромно желание да работи за осъществяване на една от мечтите си, която е да види българското образование като гъвкава система, която може да даде на младите хора полезни и живи умения за реалния свят извън училище. Диляна има опит в сфери като младежки дейности, доброволчество, развитие и управление на социални предприятия, както и в управление на социални услуги и на център за професионално обучение.

Teacher Image

Стефани Александрова

Teacher Image

Стефани Александрова (27 г.) е млад социален предприемач, съосновател на сдружение "Алианс за устойчиво регионално развитие" и негов изпълнителен директор. Тя започва пътя си от ПГИУ "Елиас Канети" в град Русе, след което учи бакалавър по Международно развитие с икономика в Университета в Бат (Великобритания) и магистър по Международно управление и дипломация в Sciences Po, Paris School of International Affairs (Париж, Франция). В професионален аспект, Стефани се формира като експерт по международен публичен мениджмънт, устойчиво развитие и застъпничество/лобиране. Чрез работата си в неправителствения сектор, тя цели да предаде на обществото ни всичко "открадното" от чужбина докато постига личната и организационната си цел - да предефинира обществените възприятия относно развитието на страната ни, да утвърждава ЦУР на ООН и да прави всеобщото ни и устойчиво бъдеще възможно.

Teacher Image

Донка Стоянова

Teacher Image

Донка Стоянова е учител по география и икономика в ЕГ „Д-р Петър Берон“ град Кюстендил. Работи активно с Junior Achievement България и WWF България по проекти за справедлив преход през учебните 2021-2022 , 2022-2023 г и 2024-2024 г..Участва с ученици в инициативи на ГБИТК с екологична и предприемаческа насоченост. Сътрудничи си с ЕСРИ България и използва техния комерсиален софтуер ArcGIS в часовете по география и икономика. Има опит в разработване и реализиране на Трансграничен проект с Македония по програма „Добросъседство“. Работи активно с ученици за участие в олимпиади, ДЗИ, състезания и проекти.Насърчава инициативността им и целенасочено стимулира предприемаческото им мислене, подпомага и популяризира бизнес идеите им. Интересува се от климатични промени, зелено предприемачество, кръгова и сребърна икономика.Увлича по тези теми и своите ученици.

Запиши се за семинара:

    Към началото