Защо е важно приложното STEAM преподаване?

30.05.2023
19:00:00 ч.
Онлайн
Безплатен
Hero image

За семинара

Днес българският учител успешно може да интегрира различно предметно знание, за да създаде перфектния STEAM урок. В семинара “Защо е важно приложното STEAM преподаване”, ще стане ясно, кои са важните компоненти при прилагането на различни техники в STEAM урока, както и има ли различни механизми за качествено проследяване на оценката и контрола по време на приложното STEAM преподаване.

За лекторите

Teacher Image

Катерина Сакалийска

Teacher Image

Катерина Сакалийска е доктор по физиология на растенията и посдокторант към катедра „Физиология на растенията и молекулярна биология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Специализирала е в University of Algarve, Португалия и John Innes Centre, Великобритания. Изследователската ѝ дейност е насочена към продуцирането на вирусни протеини в растения с цел имунодиагностика и създаване на кандидат-ваксини. Лауреат на конкурса "За жените в науката" 2022, организиран от L'Oreal и UNESCO. Катерина има изявен интерес и към преподавателската дейност и развитие на методиката на обучение чрез интегриране на проектно-базиран подход и създаване на цялостни интердисциплинарни концепции с практическа насоченост. Преподава биология от 2018 г. на ученици от различни възрасти и студенти. Преминала е различни обучения, както с предметна, така и с методическа насоченост. Автор и лектор. Член на Асоциацията на младите учени в България. Подобно на Луи Пастьор вярва, че късметът спохожда добре подготвения ум.

Teacher Image

Станислава Стефанова

Teacher Image

Станислава Стефанова е настоящ докторант по "Методика на обучението по химия" в Пловдиски университет, където е завършила магистърска програма "Хранителна химия" и квалификация за учител по химия. Освен учител по химия, тя е и квалифициран учител по физика и астрономия. Две години работи като учител по програмата "Заедно в час", а след това и като предметен експерт и координатор, подкрепящ учители при навлизането им в програмата. През 2021 година е директор на онлайн лятна академия по програмата. Вече за пета година работи като учител по химия, физика и астрономия и човекът и природата на ученици от пети до дванадесети клас. През 2022 година е отличена от Дарик радио в конкурса "40 до 40", печели първо място в конкурса "Супер СЕТЕМ България" 2022, първо място в конкурс "Моята добра STEAM практика" от Тракийски университет, избрана е за учител по химия на годината от Съюза на Химиците в България и е удостоена с почетно отличие "Неофит Рилски" от Министерството на образованието и науката. През 2023 заема първо място със свой стем урок в състезание, организирано от издателство "Просвета". В момента работи по в 2 Еразъм проекта, свързани със СТЕМ, и разписва ученическо пособие и методология за учители на тема "Разиване на екопредприемачески компетентности в училище". Споделя, че работата с деца е нейна сбъдната мечта и вярва, че това е нейното призвание.

Teacher Image

Теодора Димитрова

Teacher Image

Теди е доктор по социално-икономическа география, учител по география и биология. Магистър по „Културна и политическа география“ и „Образователен мениджмънт“. Притежава Първа квалификационна степен. Автор е на учебни пособия и научни статии. Участва в някои значими за обществото ни проекти като „Европейска политика по изменение на климата – за въвеждане на климатични действия в образователната програма на българските училища“. В професионално отношение Теодора постига успехи още през първата си година като учител като бива номинирана за „Учител будител“. През 2016 г. е отличена с награда по случай 24 май. Квалифицирана е по редица курсове свързани с наука и образование. Има изключително богат опит като лектор в редица културно-образователни мероприятия. Тя силно вярва в максимата, че планетата ни се озарява от Слънцето, а човек от знанието.

Имаш въпроси? Пиши ни:

    Към началото