Синдео с равносметка в края на 2023 година

Синдео е приложна академия за образование, която чрез обучителни програми и безплатни семинари, има за цел да направи учителите най-добрите в България, обединявайки всички необходими умения за качествено и ефективно преподаване.

Визията на академията е насочена към вярата, че знанието е навсякъде и всеки един е отговорен за образованието на децата. Чрез отговорността и желанието за развитие на образованието, Синдео в лицето на лекторите си, споделя опит, представя иновативно мислене, насочва фокуса към актуални теми и дава знания и насоки за моментално прилагане в класната стая.

Приложна академия за образование – Синдео премина през една динамична, успешна и емоционална година, защото само за 11 месеца, академията достигна до много учители, директори и институции, благодарение на усилената работа и отдадеността на екипа си.

През 2023-та година над 5 300 учители се включиха в безплатните семинари и в обучителните програми на академията. Голяма част от преподавателите се включиха както в безплатните семинари, така и в обучителните курсове.

Над 500 учители са успешно завършили курсовете насочени към приложното образовани със сертификати издадени от академията и издадени квалицикационни кредити.

През годината Синдео успя да достигне до учители от големи и малки населени места. В онлайн курсовете и семинарите се включиха преподаватели от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Велико Търново, Русе, Пазарджик, Видин, Габрово, Смолян, Силистра, Дулово, Плевен, Козлодуй, Копривщица, Ботевград, Ахелой, Аксаково, Попово, Долни Дъбник, Две могили, Летница, Крумовград, Девня, Дупница, Добрич, Долна Оряховица, Гоце Делчев, Павликени, Априлци, Земен, Червен бряг, Кнежа, Хисаря, Петърница, Мартен, Ягодина, Нова махала, Черноочене, Ракево, Синдел, Лехчево, Ново село, Гавраилово, Горно Краище, Елин Пелин, Дреновец, Генерал Тошево, Лудогорци, Чернолик, Енина и други.

Целта на академията е да достигне до всеки учител в България, защото качественото образование не познава география и демография, а образованието е за всички.

Синдео подкрепя и своите лектори. През годината 30 лектори представиха пред учителите актуални теми свързани с образованието. Темите бяха различни, но приложно насочено за по-ефективни и интересни часове. Екипът на академията консултираше лично всяка от представените теми с лекторите, за да могат да бъдат максимално полезни за българските учители.

Академията успя да развие социалните си канали, за да бъде по-близко до учителите. Като в YouTube канала има над 7 200 часа гледане на видеа от абонати и 23 000 гледания на видеа в канала. Видеото с 869 зрители гледали на живо е част от обучителният курс на тема “Дигитализиране на оценяването в училище”.

Данни от YouTube канала на Синдео

Чрез Facebook страницата си Синдео успя да достигне до над 1 200 последователи, където получиха над 100 поста с полезни съвети, статии, интересни факти, интервюта с учители, които споделиха впечатленията си от преминалите курсове, медийни изяви на академията, участия във форуми и конференции и информация за новите събития.

През годината Приложна академия за образование – Синдео стана част от:

 • Образователен форум “Добрите практики на фокус”
 • Гост лектори в платформата на Prepodavame.bg, където засегнаха темата за STEM обучението. Темата на уебинара бе “Да влезем в час със STEM – силата на приложното образование”
 • The ChangeMakers of Bulgaria
 • Събитието на Тук-Там – “КОШЕР 2023 – Среща на идеи”
 • Конференцията “Ефективно училищно лидерство за качествено образование” организирана от Образование България 2030
 • Конференцията “Училище за бъдеще”
 • Национална конференция “Медийната грамотност като споделена отговорност: Добрите практики”
 • Националната конференция “Умения за иновации в образованието”
 • Организирана от Център за творческо обучение
 • EMPATHEAST 2023 – География на съживяването
 • Националната конференция организирана от Министерство на образованието и науката – “Образование за утрешния ден”
 • Синдео бе кауза в благотворителния търг на списание “Български предприемач”
 • Приложна академия за образование – Синдео, в лицето на Теди Димитрова, посети Иновативно Училище Васил Левски в град Кнежа

Академията беше представена през:

Награди, които получи:

 • Теди Димитрова, един от основателите на Синдео, бе отличена за една от десетте най-изявени млади личности на България
 • Първо отличие за Синдео – “Агент на промяната” в категорията “бизнес”
 • Притежател на марката Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ – „Високи постижения в иновациите“

 

За краткото време от една година Приложна академия за образование – Синдео успя да покрие и надмине дори и очакванията на своите основатели. Тази първа година показа, че учителите в България са вдъхновители, мотиватори и движещата сила в образованието. Също така доказаха, че са борбени и неспиращи развитието си и стремежа си към учене през целия живот.

Синдео с равносметка в края на 2023 година
Към началото